Ruth, Marlies & Nienke

ruth Ruth den Hertog - Ruth is afgestudeerd aan ArtEZ Theaterschool te Zwolle. Ze is behalve met de Vla-Muzes, werkzaam als theatermaker, docent, actrice en regisseur op verschillende theaterprojecten. Ze houdt van tragikomedie in tekst en spel en zoekt grenzen, om die vervolgens te verleggen. Ruth geeft trainingen en workshops aan drama theatergroepen, daarnaast ook workshops in onder andere presentatie en lichaamstaal. Ze is een theatermaker die graag aan het hele productieproces werkt.

 

 

marlies Marlies Smit - Studeert aan de ArtEZ Theaterschool te Zwolle. Tijdens het volgen van deze opleiding was ze ook 3 jaar werkzaam als theaterdocent. Ze interesseert zich voor teksttheater en heeft verscheidene stukken geschreven en geregisseerd. Humor en absurdisme spelen een belangrijke voorkeur in haar keuze voor theater.

 

 

nienke Nienke van der Ploeg - Nienke is afgestudeerd aan de ArTEZ Theaterschool te Zwolle en schreef haar scriptie over theatraal gebruik van humor door middel van elementen en technieken binnen komedie. Naast de 'Vla-Muzes' is ze actief bezig als speelster bij 'Fart en Fuist'; ze maakt en speelt de voorstelling Slapstuk samen met haar compagnon Martijn van Hese. De komische voorstelling zal vanaf september te zien zijn. (www.fartenfuist.nl) Verder geeft ze theater- en komedieworkshops en is ze regisseur van de nieuwe theatertour van Esther Groenenberg (www.esthergroenenberg.nl)